Trachitol gebruiken tijdens zwangerschap

Wellicht een van de meest gestelde vragen aan onze Trachitol specialist: ‘mag ik Trachitol nemen tijdens mijn zwangerschap?’ Het antwoord is: ‘Ja, je kunt Trachitol gebruiken tijdens een zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding’.

Geheel begrijpelijk merken wij toch vaak dat aanstaande moeders huiverig zijn voor het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen tijdens de zwangerschap. Mocht je je niet prettig voelen bij het gebruik van een geneesmiddel tijdens je zwangerschap hebben we de volgende alternatieven voor je op een rijtje gezet.

Zoutoplossing tijdens de zwangerschap

Wellicht niet het lekkerste alternatief bij keelpijn maar wel het meest eenvoudige. Neem een glaasje lauw-warm water, voeg hier twee theelepels zout aan toe en roer goed door. Neem een kleine slok zoutwater en gorgel hiermee een aantal seconden. Herhaal dit meerdere malen tot het glas leeg is. Volgens velen heeft het zout een ontsmettende werking op de ‘ontstoken’ of geïrriteerde keel.

Thee met honing tijdens de zwangerschap

Een lekker alternatief is natuurlijk warme thee met honing; volgens grootmoeders recept een lekkere kruidenthee met flink wat honing (hier lees je de lekkerste thee recepten bij keelpijn). Let wel op dat je geen warme melk toevoegt. De melk zorgt voor verdikking van het slijm wat het slikken moeilijker maakt en in veel gevallen ook pijnlijker. Honing is veilig om te gebruiken als je zwanger bent. Op de website van het voedingscentrum lees je hier meer over.

isla pastilles tijdens de zwangerschap

Als een zoutoplossing of thee met honing niet het gewenste effect hebben kunnen isla pastilles helpen. De isla medic keelpastilles verlichten snel verkoudheidsklachten in mond en keel. Dankzij het hydrogelcomplex en het IJslands mos ontstaat er een beschermlaagje op de getroffen pijnlijke plekken. De keelpastilles beschermen, bevochtigen en verlichten de klachten en ze zijn veilig in gebruik tijdens de zwangerschap. isla medic is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

isla medic

Heb je nog vragen over Trachitol, keelpijn en zwangerschap?

Neem dan contact met ons op via info@trachitol.nl of via het GRATIS informatienummer 0800 – 05 80.

Tips bij keelpijn en zwangerschap

Tips bij keelpijn en zwangerschap
  • Wanneer je weerstand op peil is, is de kans dat je keelpijn krijgt, minder groot. Door een aantal leefregels in acht te nemen zorg je voor een betere weerbaarheid: - zorg voor een goede nachtrust - zorg voor een gezonde en gevarieerde voeding - zorg voor voldoende lichaamsbeweging
  • Wellicht de leukste tip! Een waterijsje eten heeft een verzachtende werking. Zowel fysiek als mentaal.
+ meer tips
  • Voor de één een fabel en voor de ander een must-have tijdens een flinke verkoudheid: stoombad. Er wordt gesuggereerd dat de stoom de slijmvliezen bevochtigen en het herstel van o.a. verkoudheid en keelpijn bevordert.
  • Gorgelen met zout water smaakt niet zo lekker, maar sommige mensen hebben er wel baat bij. Je krijgt een juiste zoutoplossing als je in een glas warm water een theelepeltje zout oplost.

Vermindert de pijn en ontsmet

Dankzij de tweevoudige werking vermindert het snel de pijn en remt bacteriën en virussen die keelpijn veroorzaken.

Trachitol retailers

Er is altijd een winkel binnen handbereik

Het oranje-paarse doosje altijd dichtbij. Je koopt Trachitol bij o.a. een van deze winkels:

Kruidvat
Etos
Trekpleister
DA
DIO
AH
Jumbo
Plus
Benu Apotheek
Alphega
Service Apotheek

Je koopt Trachitol ook gemakkelijk online