Waarom is je keel beschermen belangrijk?

overzicht

Nog niemand vindt 1 persoon vindt 5 personen vinden Bedankt! dit onderwerp waardevol. Geef jouw beoordeling!

Keelpijn is erg vervelend en komt altijd op het verkeerde moment. Keelpijn wordt meestal veroorzaakt door een (verkoudheids-)virus. Maar ook roken, veel zingen of schreeuwen en droge lucht inademen kunnen voor een pijnlijke keel zorgen. We vertellen je graag hoe je jezelf kunt beschermen en waarom dit belangrijk is?

Via de mond- en keelholte, neus en ogen kunnen virussen en andere ziektekiemen gemakkelijk je lichaam binnendringen. Zeker wanneer de slijmvliezen in je mond, keel, neus en ogen zijn uitgedroogd, kunnen er barstjes ontstaan waardoor ziektekiemen met nog meer gemak je lichaam binnen kunnen komen. Zeker in deze tijd waarin virussen rondwaren, is het nóg belangrijker om goed voor je keel te zorgen. Lees snel hoe je dat doet.

Hoe verzorg je de keel?

  • Zorg dat de slijmvliezen in je mond en keel niet uitdrogen. Drink dus voldoende water of thee, de hele dag door, niet alleen als je dorst hebt. Vermijd liever koffie en alcohol, die drogen de slijmvliezen juist uit.
  • Zorg dat je je huis en werkomgeving goed ventileert. Droge lucht droogt de slijmvliezen uit waardoor je vatbaar bent voor ziektekiemen.
  • Voel je een kriebel in je keel en heb je de neiging om te hoesten of je keel te schrapen? Een niet productieve hoest (zonder slijm, ook droge kriebelhoest genoemd) kan de slijmvliezen in de keel beschadigen. De pastilles van isla leggen een beschermend laagje over de slijmvliezen in je mond en keel en zullen ze minder snel uitdrogen. Is het al te laat en voel je de beginnende keelpijn opkomen? Gorgel dan met zout water. Het zorgt ervoor dat de zwelling in de keel afneemt. Doe dit niet meer dan 3 keer per dag want anders droogt het zout de slijmvliezen uit.

Beginnende keelpijn kun je ook aanpakken met de zuigtabletten van Trachitol®. Deze hebben een pijnstillende en ontsmettende werking. De ontsmettende stof propyl-4-hydroxybenzoaat remt bovendien bacteriën en virussen. Daarnaast neemt lidocaïnehydrochloride snel de pijn weg.

Meer interessante artikelen