Wat doet Trachitol?

Trachitol is een vertrouwd geneesmiddel bij beginnende keelpijn. De frisse zuigtabletten hebben een tweevoudige werking. Het werkt zowel pijnstillend als bacterie- en virus remmend. Het zorgt er dus niet alleen voor dat je snel van de pijn af bent, maar remt ook de groei van bacteriën en virussen die keelpijn veroorzaken.

De tweevoudige werking van Trachitol:

Stilt snel de pijn en werkt lang door. Dat komt door de stof Lidocaïnehydrochloride in de Trachitol zuigtablet. Het is een plaatselijk pijnstillende stof, waardoor het keelslijmvlies minder gevoelig wordt voor pijn en pijn bij het slikken.

Het remt de groei van bacteriën en virussen die keelpijn veroorzaken. Dankzij Propyl-4-hydroxybenzoaat, een ontsmettende stof, werkt Trachitol ontsmettend.

Trachitol bevat geen suiker. De frisse pepermuntsmaak zorgt tijdens het opzuigen van de tablet voor een fris gevoel en een lekkere smaak. Trachitol is verkrijgbaar in een verpakking met 20 of 30 zuigtabletten bij apotheek, drogisterij en supermarkt. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Heb je hier al aan gedacht?

Heb je hier al aan gedacht?
  • Koud drinken kan de pijn verzachten. Kamillethee heeft ook een verzachtende werking – let wel op dat je deze niet te heet drinkt.
  • Volgens sommigen heeft gember een weldadige werking bij een irritatie in de keel. Je kunt dan met gember een lekkere thee maken.
+ meer tips
  • Een hele ouderwetse tip van grootmoeder is een stuk UI achter je kiezen stoppen. Hiervan is écht nog nooit aangetoond dat dit een helende functie heeft. Maar goed wie weet?
  • Het zuigen op een dropje of zuigtablet werkt verlichtend, omdat je hiermee de speekselproductie bevordert.

Vermindert de pijn en ontsmet

Dankzij de tweevoudige werking vermindert het snel de pijn en remt bacteriën en virussen die keelpijn veroorzaken.

Trachitol retailers

Er is altijd een winkel binnen handbereik

Het oranje-paarse doosje altijd dichtbij. Je koopt Trachitol bij o.a. een van deze winkels:

Kruidvat
Etos
Trekpleister
DA
DIO
AH
Jumbo
Plus
Benu Apotheek
Alphega
Service Apotheek

Je koopt Trachitol ook gemakkelijk online