Keelpijn bij kinderen

Ook kinderen kunnen last krijgen van keelpijn. Peuters en kleuters zijn extra vatbaar voor keelpijn, omdat zij nog een goede weerstand op moeten bouwen. Hoe ouder je kind wordt hoe meer weerstand deze opbouwt, daardoor neemt de kans op keelpijn en ziektes steeds verder af.

Als je ziet dat je kindje veel kwijlt kan dit betekenen dat het keelpijn heeft. Omdat slikken pijnlijk is kan het zijn dat je kind speeksel laten lopen. Een ander signaal voor keelpijn bij kinderen kan zich uiten in prikkelbaarheid en onrustig slapen. Ook kan het zijn dat je kind een verminderde eetlust heeft en minder goed drinkt. Omdat drinken altijd nog beter gaat dan eten, kun je je kind drinkontbijt, brinta, bambix, havermout of een bordje yoghurt of vla geven in plaats van een boterham of avondeten. Op deze manier krijgt je kind toch de nodige voedingsstoffen binnen. Let goed om dat je kindje wel goed genoeg drinkt, het is belangrijk dat ze niet uitdrogen. Geef je kind desnoods waterijsjes, dat is lekker voor de keel en houd ze gehydrateerd.

Keelpijn bij je kindje, wat kun je eraan doen?

Keelpijn bij kinderen gaat meestal vanzelf binnen een paar dagen over. Natuurlijk is het voor kinderen wel belangrijk om een goede weerstand te hebben, hierdoor worden ze minder vatbaar voor bacillen en ziektekiemen. Kinderen zijn namelijk de hele dag in de weer op school of in de crèche. Ze spelen met meerdere vriendjes en vriendinnetjes en kunnen daardoor makkelijker besmet raken. Een goede weerstand en hygiëne zijn dus van groot belang om een besmetting te voorkomen. Zorg dat je kind een goede nachtrust krijgt, goed eet en zijn/haar handen regelmatig wast. Op deze manier bouwt het een goede weerstand op.

Mocht je kindje last hebben van keelpijn, raadpleeg dan een arts. Trachitol is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Houden de klachten aan of verergeren ze? Neem dan contact op met je (huis)arts. Ernstige vormen van keelpijn of keelontsteking zijn niet geschikt voor zelfzorg. Onderschat een keelontsteking dan ook niet.

Goede nachtrust

Handige Tips

Handige Tips
  • Koud drinken kan de pijn verzachten. Kamillethee heeft ook een verzachtende werking – let wel op dat je deze niet te heet drinkt.
  • Gun jezelf rust als je voelt dat je dat nodig hebt. Zeker als je koorts hebt en je niet lekker voelt.
  • Wellicht de leukste tip! Een waterijsje eten heeft een verzachtende werking. Zowel fysiek als mentaal.
+ meer tips
  • Ook een te droge lucht van de airco of verwarming kunnen de klachten verergeren. Zorg voor een goede luchtvochtigheid door bijvoorbeeld waterbakjes aan je verwarming te hangen.
  • Ga naar de huisarts wanneer je langer dan drie dagen hoge koorts hebt, de keelpijn niet minder wordt of verergert, of wanneer je huiduitslag in je gezicht krijgt.
  • Wanneer je weerstand op peil is, is de kans dat je keelpijn krijgt, minder groot. Door een aantal leefregels in acht te nemen zorg je voor een betere weerbaarheid: - zorg voor een goede nachtrust - zorg voor een gezonde en gevarieerde voeding - zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Vermindert de pijn en ontsmet

Dankzij de tweevoudige werking vermindert het snel de pijn en remt bacteriën en virussen die keelpijn veroorzaken.

Trachitol retailers

Er is altijd een winkel binnen handbereik

Het oranje-paarse doosje altijd dichtbij. Je koopt Trachitol bij o.a. een van deze winkels:

Kruidvat
Etos
Trekpleister
DA
DIO
AH
Jumbo
Plus
Benu Apotheek
Alphega
Service Apotheek

Je koopt Trachitol ook gemakkelijk online