Wat helpt bij keelpijn

Niemand ligt graag in bed met een zere keel, dat weten we allemaal. Maar je dagelijkse taken oppakken met keelpijn is ook niet prettig. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen zodat je sneller van je keelpijn af bent.

Voel je keelpijn opkomen, bijvoorbeeld doordat je stem schor wordt en je een droge mond en keel hebt? Neem dan meteen thee met honing. Honing heeft een verzachtende werking op de slijmvliezen in je mond en keel, het smeert als het ware je keel. Daarnaast is het verstandig, als je rookt, om even te minderen of te stoppen met het roken van sigaretten. Door het roken van sigaretten kunnen de slijmvliezen in je mond en keel beschadigd raken. Je slijmvliezen zijn de poortwachters die ziektekiemen tegenhouden, als deze beschadigd raken ben je vatbaarder voor bacteriën en virussen. Om de poortwachters in je mond en keel goed te verzorgen kun je isla pastilles nemen. De pastilles bevatten IJslands Mos als werkzaam bestanddeel, dat een beschermend laagje op de slijmvliezen legt. isla is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Andere oplossingen

Wat ook kan helpen bij keelpijn is rust houden. Stress en hectiek hebben een nadelig effect op keelpijn. Geef bij anderen aan dat je jezelf niet helemaal top voelt en zeg als het nodig is een aantal afspraken af. Bij beginnende keelpijn kun je Trachitol zuigtabletten gebruiken. De werkzame stof Lidocaïnehydrochloride is een plaatselijk verdovende stof, hierdoor zakt de pijn in je keel snel en het werkt lang door. Voor meer tips bij keelpijn kijk je hier. Trachitol is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Trachitol

Handige Tips

Handige Tips
  • Het zuigen op een dropje of zuigtablet werkt verlichtend, omdat je hiermee de speekselproductie bevordert.
  • Een hele ouderwetse tip van grootmoeder is een stuk UI achter je kiezen stoppen. Hiervan is écht nog nooit aangetoond dat dit een helende functie heeft. Maar goed wie weet?
  • Ga naar de huisarts wanneer je langer dan drie dagen hoge koorts hebt, de keelpijn niet minder wordt of verergert, of wanneer je huiduitslag in je gezicht krijgt.
+ meer tips
  • Drink je graag warme melk met honing? Dan is het aan te raden om tijdens je verkoudheid met keelpijn, de melk te vervangen door thee of warm water. Dit omdat de melk de slijmvorming nog sterker bevordert waardoor je vaker moet slikken.
  • Wanneer je weerstand op peil is, is de kans dat je keelpijn krijgt, minder groot. Door een aantal leefregels in acht te nemen zorg je voor een betere weerbaarheid: - zorg voor een goede nachtrust - zorg voor een gezonde en gevarieerde voeding - zorg voor voldoende lichaamsbeweging
  • Volgens sommigen heeft gember een weldadige werking bij een irritatie in de keel. Je kunt dan met gember een lekkere thee maken.

Vermindert de pijn en ontsmet

Dankzij de tweevoudige werking vermindert het snel de pijn en remt bacteriën en virussen die keelpijn veroorzaken.

Trachitol retailers

Er is altijd een winkel binnen handbereik

Het oranje-paarse doosje altijd dichtbij. Je koopt Trachitol bij o.a. een van deze winkels:

Kruidvat
Etos
Trekpleister
DA
DIO
AH
Jumbo
Plus
Benu Apotheek
Alphega
Service Apotheek

Je koopt Trachitol ook gemakkelijk online