Thee drinken bij je beginnende keelpijn | recepten

overzicht

Nog niemand vindt 1 persoon vindt 1 personen vinden Bedankt! dit onderwerp waardevol. Geef jouw beoordeling!

Thee is er in verschillende smaken en mogelijkheden. Steeds vaker zien we verassende samenstellingen die mooie theesmaken creëren. We hebben wat speciale thee’s op een rij gezet waarvan wordt gezegd dat ze goed zijn voor je keel.

Welke thee bij keelpijn?

Tijm thee

Hoe zet je Tijm thee? Neem vijf gedroogde of verse blaadjes tijm en voeg hier kokend water aan toe. Laat dit 5 minuten intrekken en haal de tijmblaadjes er uit. Drink het nu rustig op en probeer wanneer het niet te warm meer is te gorgelen met het lauw/warme tijmwater. Let op wel dat je het goed laat afkoelen, desnoods voeg je wat koud water toe.

Gember thee

Gember is erg smaakvol en er zijn steeds meer mensen die er thee van zetten. Er is wel eens gezegd dat gember goed is voor je keel. Thee en gember combineren zal volgens die mensen dan ook een ideale combinatie zijn. Hier lees je ook een heerlijk gember recept geschreven door ons.

Honing

In een eerder blog hebben we al verteld hoe rijk de historie van honing is. Daarnaast is honing een goede smaakmaker en veel mensen vinden het erg lekker. Met honing maak je de thee zoeter en zoals je kunt lezen in ons vorige blog wordt er van honing beweerd dat het verzachtend voor je keel werkt.

Warme melk

Melk in je thee is traditioneel recept van de Engelsen en geeft zeer zeker een lekkere en volle smaak. Echter in het geval dat je pijn hebt bij het slikken raden wij je af om dit met melk te drinken. De melk zorgt namelijk voor een stimulans van de slijmaanmaak, wat in weze goed is voor de beloop van je keelpijn. Echter is de aanmaak van slijm door melk erg dik en maakt het slikken daarom moeilijker en pijnlijker.

Nieuwe recepturen?

Heb jij nog een heerlijk theerecept waar wij vanaf moeten weten laat het ons dan weten via de contact pagina. Of heb je een lekker ander recept of een ‘grootmoeders tip’ bij (beginnende-) keelpijn dan zijn wij ook erg benieuwd!

Meer interessante artikelen