Besmetting van keelpijn op je werk

overzicht

Zijn je collega’s aan het snotteren? Probeer dan te voorkomen dat je ziek wordt! Wij verzamelden handige tips en tricks voor op de werkvloer om de besmettelijke verkoudheid buiten de deur te houden.

Hoe raak je besmet?

Verkoudheidsvirussen verspreiden zich onder andere via vochtdruppeltjes door de lucht (een verkoudheid is besmettelijk). Op het moment dat iemand hoest of niest vliegen deze druppeltjes in het rond. Houd gepaste afstand en vermijd contact met een zieke collega. Verder kun je hem/haar de tip geven om in de armholte te hoesten en regelmatig de handen te wassen met water en zeep. Werk je op een flexwerkplek, is het verstandig regelmatig de toetsenborden, muizen en bureaus af te nemen met een heet sopje.

Welk effect heeft een verwarming of airconditioning?

In principe is er geen direct wetenschappelijk verband te vinden tussen een ijskoude airco en een fikse verkoudheid. Toch ervaren mensen vaak klachten in mond, neus en keel bij een te koude of te warme omgeving. Dit is te verklaren omdat de slijmvliezen in mond en keel uitdrogen wanneer de lucht te droog is. Om droge lucht te voorkomen kun je bijvoorbeeld waterbakjes aan de verwarming hangen of de airconditioning wat lager zetten. Het water in de bakjes verdampt wanneer de verwarming hoog staat, dit verbetert de luchtvochtigheid in de ruimte.

Voorkomen beter dan genezen

Omdat je een besmetting op de werkvloer beter voor kunt zijn, kun je het beste iedereen op de hoogte brengen van handige do’s en dont’s bij verkoudheid. Heb jij zelf handige tips bij verkoudheid die je met ons wilt delen dan horen wij die graag. Je kunt jouw tips sturen naar: info@trachitol.nl.

Verkouden?

Wist je dat verkoudheid een verzamelterm is van een tal van klachten zoals; hoesten, keelpijn, niezen, loopneus en pijn in de oren. In veel gevallen heeft de verkoudheid een (besmettelijke) virale oorzaak.

Meer interessante artikelen