Angina of keelpijn

Angina, een keelontsteking veroorzaakt door de streptokokbacterie. Dit is een bacterie die vaak voorkomt op de huid en in de keel. Deze infectie komt vaak plotseling op en gaat gepaard met witte of rode plekjes achter in je keel en op je amandelen. Je kunt de angina vaak in je keel zien zitten als je in de spiegel kijkt.

Als je last hebt van angina gaat slikken vaak moeizaam waardoor eten en drinken lastig is. Bovendien kun je koorts hebben en moet je regelmatig hoesten. Daarnaast kunnen je amandelen ontstoken raken, deze worden erg rood en zwellen dan vaak op. Als gevolg hiervan kunnen de lymfeklieren in je hals opzetten en pijnlijk worden.

Wat kan ik zelf doen?

Angina ook wel keelontsteking is erg vervelend. Het doet pijn en vaak wordt je erg belemmerd in je dagelijkse gang van zaken. Toch is het belangrijk om niet op volle kracht door te gaan maar juist goed rust te houden, neem de tijd om beter te worden. Het is lastiger om te praten met keelpijn, daarom is het goed om niet te veel te praten. Ga zeker niet fluisteren. Door te fluisteren belast je jouw stembanden alleen maar meer. Houden de klachten aan en verergeren deze? Neem dan contact op met je (huis)arts. Ernstige vormen van keelpijn of keelontsteking zijn niet geschikt voor zelfzorg. Onderschat een keelontsteking dan ook niet.

Voorkom besmetting

Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star

Handige tips

Handige tips
  • Drink je graag warme melk met honing? Dan is het aan te raden om tijdens je verkoudheid met keelpijn, de melk te vervangen door thee of warm water. Dit omdat de melk de slijmvorming nog sterker bevordert waardoor je vaker moet slikken.
  • Een hele ouderwetse tip van grootmoeder is een stuk UI achter je kiezen stoppen. Hiervan is écht nog nooit aangetoond dat dit een helende functie heeft. Maar goed wie weet?
  • Probeer door je neus te ademen. Op die manier voorkom je verdere uitdroging van de gevoelige slijmvliezen in de keel.
+ meer tips
  • Voorkom extra irritatie van je keel door zo min mogelijk te roken of te praten.
  • Gorgelen met zout water smaakt niet zo lekker, maar sommige mensen hebben er wel baat bij. Je krijgt een juiste zoutoplossing als je in een glas warm water een theelepeltje zout oplost.
  • Ga naar de huisarts wanneer je langer dan drie dagen hoge koorts hebt, de keelpijn niet minder wordt of verergert, of wanneer je huiduitslag in je gezicht krijgt.

Vermindert de pijn en ontsmet

Dankzij de tweevoudige werking vermindert het snel de pijn en remt bacteriën en virussen die keelpijn veroorzaken.

Trachitol retailers

Er is altijd een winkel binnen handbereik

Het oranje-paarse doosje altijd dichtbij. Je koopt Trachitol bij o.a. een van deze winkels:

Kruidvat
Etos
Trekpleister
DA
DIO
AH
Jumbo
Plus
Benu Apotheek
Alphega
Service Apotheek

Je koopt Trachitol ook gemakkelijk online