Besmetting van keelpijn op je werk

overzicht

Nog niemand vindt 1 persoon vindt 8 personen vinden Bedankt! dit onderwerp waardevol. Geef jouw beoordeling!

Zijn je collega’s aan het snotteren, of erger jijzelf? Probeer dan te voorkomen dat je ziek wordt of anderen aansteekt! Wij verzamelden handige tips en tricks voor op de werkvloer om de besmettelijke verkoudheid buiten de deur te houden.

Wist je dat verkoudheid een verzamelterm is van een tal van klachten zoals; hoesten, keelpijn, niezen, loopneus en pijn in de oren. In veel gevallen heeft de verkoudheid een (besmettelijke) virale oorzaak.

Hoe raak je besmet?

Verkoudheidsvirussen verspreiden zich onder andere via vochtdruppeltjes door de lucht (een verkoudheid is besmettelijk). Op het moment dat iemand hoest of niest vliegen deze druppeltjes in het rond. Houd gepaste afstand en vermijd contact met een zieke collega. Verder kun je hem/haar de tip geven om in de armholte te hoesten en regelmatig de handen te wassen met water en zeep. Werk je op een flexwerkplek, is het verstandig regelmatig de toetsenborden, muizen en bureaus af te nemen met een heet sopje.

Welk effect heeft een verwarming of airconditioning?

In principe is er geen direct wetenschappelijk verband te vinden tussen een ijskoude airco of verwarming en een fikse verkoudheid. Toch ervaren mensen vaak klachten in mond, neus en keel bij een te koude of te warme omgeving. Dit is te verklaren omdat de slijmvliezen in mond en keel uitdrogen wanneer de lucht te droog is. Om droge lucht te voorkomen kun je bijvoorbeeld waterbakjes aan de verwarming hangen of de airconditioning wat lager zetten. Het water in de bakjes verdampt wanneer de verwarming hoog staat, dit verbetert de luchtvochtigheid in de ruimte.

Muffe lucht in vergaderruimtes

Je hebt aan het einde van de dag een ruimte geboekt waar je collega’s de hele dag hebben vergaderd. Een muffe geur komt je tegemoet. Enerzijds is er minder zuurstof in deze ruimte waardoor je sneller vermoeid raakt, anderzijds kunnen door de droge lucht verkoudheidsvirussen zich makkelijker verspreiden. Zet daarom tijdig een raampje open.

Verspreiding van een verkoudheidsvirus voorkomen

Heb jij het flink te pakken en is een hoestbui eerder een regel dan uitzondering? Hoest dan bij voorkeur in je elleboog en niet in je handen. Gebruik je een tissue? Gooi deze nadien direct in de prullenbak. Zo verklein je de kans dat het verkoudheidsvirus zich verder verspreidt onder collega’s.

Voorkomen beter dan genezen

Omdat je een besmetting op de werkvloer beter voor kunt zijn, kun je het beste iedereen op de hoogte brengen van handige do’s en dont’s bij verkoudheid. Heb jij zelf handige tips bij verkoudheid die je met ons wilt delen dan horen wij die graag. Je kunt jouw tips sturen naar: info@trachitol.nl.

Vertel ons wat jij van deze blog vindt door bovenaan de pagina een beoordeling achter te laten.

Meer interessante artikelen