Dit is waarom het doosje van Trachitol oranje-paars is

overzicht

Nog niemand vindt 1 persoon vindt 2 personen vinden Bedankt! dit onderwerp waardevol. Geef jouw beoordeling!

“In het oranje-paarse doosje”, komt dat je bekend voor? Het is een vertrouwd stukje tekst uit de commercial van Trachitol. Maar waarom is het doosje van Trachitol eigenlijk oranje-paars?

Zo zag het Trachitol doosje, of beter gezegd het blikje, er 50 jaar geleden uit toen het in Nederland op de markt kwam. In het blikje zaten 27 tabletten, het was net als de huidige verpakking oranje-paars van kleur en de samenstelling van de zuigtablet was gelijk aan de samenstelling van de zuigtabletten vandaag de dag.

Tweevoudige werking

Om de tweevoudige werking aan te tonen maakten de producenten van Trachitol de verpakking oranje-paars. Oranje werd gebruikt om de pijnstillende werking aan te geven, paars om de ontsmettende werking te duiden.

  • Pijnstillend: zo stilt de stof lidocaïnehydrochloride plaatselijk de pijn waardoor het keelslijmvlies minder gevoelig is en je gemakkelijker kunt slikken.
  • Ontsmettend: Propyl-4-hydroxybenzoaat werkt ontsmettend. Deze stof remt de groei van bacteriën en virussen die keelpijn veroorzaken.

De kleuren zijn bijna uniek in het schap waardoor Trachitol goed te onderscheiden is van andere geneesmiddelen. Trachitol groeide snel uit tot het meest verkochte product bij beginnende keelpijn.

Meer interessante artikelen