Pijn bij slikken

Een van de kenmerken van die keelpijn is pijn bij slikken. Je kent het wel, een rode, pijnlijke, opgezwollen keel. Erg vervelend, zeker als het je beperkt in je dagelijkse routine. Keelpijn, het komt ineens opzetten maar gelukkig gaat het vaak ook binnen enkele dagen weer over.

Eten en drinken is vaak erg lastig want elke hap of slok is pijnlijk. Wat je ook probeert, warme dranken of koude dranken, het blijft pijnlijk. Zelfs het doorslikken van speeksel in je mond gaat moeizaam en doet pijn. Waarom doet het dan zo’n pijn? De pijn bij het slikken wordt veroorzaakt door het feit dat de slijmvliezen geïrriteerd of ontstoken zijn. Als je in de spiegel kijkt kun je dat duidelijk zien, je keel is erg rood en de klieren zijn opgezet. Bij erge keelpijn kunnen ook de amandelen ontstoken zijn. Houden de keelklachten langer dan 5-7 dagen aan neem dan contact op met je (huis)arts.

Pijn bij slikken, neem een waterijsje

Pijn is niet fijn, daarom kun je er zelf wat aan doen. Waterijsjes blijken een fijne verkoeling voor je keel. Wat is er nou leuker dan zelf ijsjes maken? Ze allemaal zelf opeten natuurlijk! Hier vind je een eenvoudig recept voor het maken van waterijsjes. Wat heb je nodig

  • Vormpjes of harde plastic beker
  • Stokjes
  • Diksap of siroop
  • Optioneel: vers fruit

Giet een scheut diksap of siroop in een kan en schenk er water bij totdat je de juiste verhouding hebt. Voeg naar eigen invulling fruit toe. Steek een stokje in het midden en zet de vormpjes of bekers in de vriezer. Na een paar uur kun je jouw keel verzachten met je eigengemaakte ijsjes.

Waterijsjes verzachten de pijn

Handige tips bij keelpijn

Handige tips bij keelpijn
  • Een hele ouderwetse tip van grootmoeder is een stuk UI achter je kiezen stoppen. Hiervan is écht nog nooit aangetoond dat dit een helende functie heeft. Maar goed wie weet?
  • Probeer door je neus te ademen. Op die manier voorkom je verdere uitdroging van de gevoelige slijmvliezen in de keel.
+ meer tips
  • Wanneer je weerstand op peil is, is de kans dat je keelpijn krijgt, minder groot. Door een aantal leefregels in acht te nemen zorg je voor een betere weerbaarheid: - zorg voor een goede nachtrust - zorg voor een gezonde en gevarieerde voeding - zorg voor voldoende lichaamsbeweging
  • Voor de één een fabel en voor de ander een must-have tijdens een flinke verkoudheid: stoombad. Er wordt gesuggereerd dat de stoom de slijmvliezen bevochtigen en het herstel van o.a. verkoudheid en keelpijn bevordert.

Vermindert de pijn en ontsmet

Dankzij de tweevoudige werking vermindert het snel de pijn en remt bacteriën en virussen die keelpijn veroorzaken.

Trachitol retailers

Er is altijd een winkel binnen handbereik

Het oranje-paarse doosje altijd dichtbij. Je koopt Trachitol bij o.a. een van deze winkels:

Kruidvat
Etos
Trekpleister
DA
DIO
AH
Jumbo
Plus
Benu Apotheek
Alphega
Service Apotheek

Je koopt Trachitol ook gemakkelijk online