Handige advies bij keelpijn

Wat te doen tegen keelpijn en wat helpt tegen keelpijn? Keelpijn is zeer hinderlijk en pijnlijk maar in veel gevallen onschuldig. Hoe zorg je ervoor dat je snel weer aan het werk kunt – en toch goed uitziekt! Lees hier ons advies bij keelpijn.

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te achterhalen wat de oorzaak van je keelpijn is. Op het moment dat de keelpijn een gevolg is van bijvoorbeeld een avond karaoke zingen is ‘uitzieken’ minder aan de orde.

Slijmvliezen en keelpijn

Op het moment dat de oorzaak niet viraal of bacterieel is maar door bijvoorbeeld overmatig stemgebruik, kun je het best de oorzaak van de pijn aanpakken bij de bron; de slijmvliezen in mond en keel. Door het verkeerd gebruik van je stem zijn deze beschadigd en voelen pijnlijk aan. Met bijvoorbeeld een zachte keelpastille kun je het herstellend vermogen bespoedigen.

Is je keelpijn infectieus (gevolg van bijvoorbeeld een verkoudheid) – dan kun je het best uitzieken! De ‘uitziek periode’ verschilt per persoon. Maar we raden je aan om op het moment dat je weer gaat werken, hygiënisch om te gaan met je directe omgeving. Was regelmatig je handen met water en zeep. Hoest in je armholte en vermijd direct contact met mensen (geef bijvoorbeeld niemand een hand).

Wat te doen bij keelpijn

Houd je keelpijn langer aan?

Heb je langer dan drie dagen (hoge) koorts of het gevoel dat je graag een huisarts wilt bezoeken dan raden we je aan dat altijd te doen. In veel gevallen is keelpijn onschuldig en heeft het een gunstig beloop. Dat wil zeggen dat de pijn binnen enkele dagen vanzelf zal afnemen. Een zelfzorggeneesmiddel zoals Trachitol werkt in gevallen van beginnende keelpijn pijnstillend en ontsmettend. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Benieuwd wat je nog meer kunt doen bij keelklachten? Lees hier meer tips bij keelpijn.

Snel aan het werk tips!

Snel aan het werk tips!
  • Drink je graag warme melk met honing? Dan is het aan te raden om tijdens je verkoudheid met keelpijn, de melk te vervangen door thee of warm water. Dit omdat de melk de slijmvorming nog sterker bevordert waardoor je vaker moet slikken.
  • Volgens sommigen heeft gember een weldadige werking bij een irritatie in de keel. Je kunt dan met gember een lekkere thee maken.
+ meer tips
  • Wellicht de leukste tip! Een waterijsje eten heeft een verzachtende werking. Zowel fysiek als mentaal.
  • Probeer door je neus te ademen. Op die manier voorkom je verdere uitdroging van de gevoelige slijmvliezen in de keel.

Vermindert de pijn en ontsmet

Dankzij de tweevoudige werking vermindert het snel de pijn en remt bacteriën en virussen die keelpijn veroorzaken.

Trachitol retailers

Er is altijd een winkel binnen handbereik

Het oranje-paarse doosje altijd dichtbij. Je koopt Trachitol bij o.a. een van deze winkels:

Kruidvat
Etos
Trekpleister
DA
DIO
AH
Jumbo
Plus
Benu Apotheek
Alphega
Service Apotheek

Je koopt Trachitol ook gemakkelijk online