Wie moet je contacteren voor inlichtingen of correspondentie?

Voor inlichtingen en correspondentie kun je het best contact opnemen met Salveo Pharma BV, Bogert 1, 5612 LX Eindhoven. Bel gratis 0800-0580. Of stuur een e-mail naar info@salveo-pharma.nl.

Hoe ziet Trachitol eruit?

Trachitol zuigtabletten zijn verpakt in doosjes van 20 of 30 tabletten. De tablet is wit en heeft een frisse pepermuntsmaak. Verpakkings-vormen
20 zuigtabletten, elke aluminium/PVC blister bevat 10 zuigtabletten. En 30 zuigtabletten, elke aluminium/PVC blister bevat 15 zuigtabletten.

Welke stoffen zitten er in Trachitol?

De werkzame (hulp)stoffen in dit middel zijn lidocaïne hydrochloride en propyl-4-hydroxybenzoaat. Eén zuigtablet bevat 1 mg lidocaïne hydrochloride en 1,8 mg propyl-4-hydroxybenzoaat. De andere (hulp)stoffen in dit middel zijn magnesiumstearaat, kaliumaluminiumsulfaat, pepermuntolie en sorbitol.

Waar vind je de houdbaarheidsdatum?

Daar staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Hoe bewaar je Trachitol?

Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de doos en blisterverpakking na “Niet te gebruiken na”. Daar staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag jouw apotheker wat je met geneesmiddelen moet doen die je niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Hoe meld je bijwerkingen?

Je kunt bijwerkingen ook rechtstreeks melden aan het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb via de website www.lareb.nl. Door bijwerkingen te melden, kun je ons helpen meer informatie te verkrijgen over de veiligheid van dit geneesmiddel.

Vergeten Trachitol in te nemen?

Neem geen dubbele dosis om een vergeten zuigtablet in te halen. Heb je nog andere vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Neem dan contact op met jouw arts of apotheker.

Wat moet je doen als je de dosering hebt overschreden?

Als je meer Trachitol hebt gebruikt dan geadviseerd, kun je tijdelijke verschijnselen ontwikkelen als gapen, rusteloosheid, duizeligheid, misselijkheid, overgeven of gehoorstoornissen. Raadpleeg in dit geval je arts, omdat behandeling noodzakelijk kan zijn. Neem deze bijsluiter dan mee.

Wat is de minimum leeftijd?

De aanbevolen dosering is vanaf 6 jaar en altijd onder het toezicht van een volwassenen. Kinderen tussen 6 en 11 jaar: Tot 6 zuigtabletten per dag, met een maximum van 1 tablet per 2 uur.

Wat is de dosering bij kinderen?

Kinderen tussen 6 en 11 jaar: Tot 6 zuigtabletten per dag, met een maximum van 1 tablet per 2 uur. Het geneesmiddel moet onder toezicht van een volwassene worden toegediend. Trachitol is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Vermindert de pijn en ontsmet

Dankzij de tweevoudige werking vermindert het snel de pijn en remt bacteriën en virussen die keelpijn veroorzaken.

Trachitol retailers

Er is altijd een winkel binnen handbereik

Het oranje-paarse doosje altijd dichtbij. Je koopt Trachitol bij o.a. een van deze winkels:

Kruidvat
Etos
Trekpleister
DA
DIO
AH
Jumbo
Plus
Benu Apotheek
Alphega
Service Apotheek

Je koopt Trachitol ook gemakkelijk online