Wat mag mee in de handbagage?

overzicht

Nog niemand vindt 1 persoon vindt 4 personen vinden Bedankt! dit onderwerp waardevol. Geef jouw beoordeling!

Wat mag er ook alweer mee in de handbagage en wat niet? Misschien weet je het, misschien vraag je het je bij iedere reis weer opnieuw af. Wij hebben een aantal handige handbagage-tips voor je op een rij gezet.

Regels gewicht en formaat handbagage

Hoe groot en zwaar je handbagage mag zijn verschilt per vliegmaatschappij. Check dit dus altijd voor iedere vliegreis. Zorg ervoor dat je handbagage voldoet aan de toegestane afmetingen en dat deze niet te zwaar is (vooral wanneer je alleen met handbagage reist).

Vloeistoffen mee? 10x 100 ml is toegestaan

10x 100 ml mag je meenemen in je handbagage en dat is eigenlijk best veel. Neem mini’s of samples mee en make-up verpakkingen (zoals mascara of lippenstift) zitten eigenlijk altijd ruim onder de 100 ml. Doe al je vloeibare items in een (100 ml)ziplock- of hersluitbaar diepvrieszakje en je kunt zonder problemen langs de security.

Douane reis-app

Een mooi souvenir gescoord op je vakantiebestemming? Check altijd of je deze wel mag invoeren. Het is toch een teleurstelling wanneer je die gevonden schelp niet mee mag nemen, had je hem net zo goed op het strand kunnen laten liggen.

Vergeet je kofferlabel niet

Veel mensen hebben een kofferlabel aan bagage hangen die het ruim in gaat, maar bij handbagage ontbreekt vaak een label. Toch is een tag aan je handbagage erg handig. In sommige gevallen moet handbagage toch mee het luchtruim in en dan is het fijn als alle gegevens erop staan. Ook kan het gebeuren dat een andere passagier per abuis je rolkoffertje meeneemt, daar moet je toch niet aan denken…

Wat is niet toegestaan?

Dat je geen vuurwapens mee mag nemen tijdens een vlucht snapt iedereen. Maar ook kleine scherpe voorwerpen, zoals een nagelvijl, nagelschaartje of scheermesjes zijn niet toegestaan in je handbagage. Ook ontplofbare en ontvlambare stoffen, zoals een aansteker, zijn verboden. Maar je mag tijdens de vlucht en vaak op een luchthaven toch niet roken. 😉

Handig tijdens je vliegreis

Extra sokken

Tijdens een vliegreis kan het nogal fris aanvoelen. Tijdens een (lange) vlucht is het soms fijn om even je schoenen uit de doen. Met koude voeten lukt het vaak niet om weer warm te worden. Extra sokken geven dan extra comfort.

Slaapmasker en oordoppen

Even een dutje doen tijdens een vliegreis kan lastig zijn. Heb je geen kinderen in je buurt die lawaai maken, dan is het wel het gebrom van het vliegtuig waar je last van kunt hebben. Oordoppen zijn dan erg prettig om bij je te hebben. Deze nemen weinig plek in en zijn echte handbagage essentials.

Handgel

Neem handgel mee voor schone en frisse handen. De toiletten in een vliegtuig zijn na een tijdje niet meer zo hygiënisch of je hebt na een maaltijd de behoefte om handen te wassen en geen zin om op te staan. Handgel zit vaak in kleine verpakkingen en mogen zonder problemen mee in de handbagage, wel even in het doorzichtige zakje stoppen bij de security check!

Reisapotheek

Vergeet niet om (een deel van) je reisapotheek mee te nemen in je handbagage. Ook tijdens je reis kan het zijn dat je ergens last van krijgt en dan is het prettig om het direct te kunnen oplossen. Veel voorkomende ongemakken tijdens een vliegreis zijn hoofdpijn, keelpijn en een droge neus. Vaak wordt dit veroorzaakt door de droge en vervuilde lucht in het vliegtuig. Neem daarom paracetamol mee voor hoofdpijn, Trachitol bij beginnende keelpijn en een neuszalf voor een droge neus.

Daarnaast adviseren wij om ook een product mee te nemen wat helpt bij diarreeklachten, zeker wanneer dit gepaard gaat met buikkramp of winderigheid. Klachten van niet-ontsteking gerelateerde diarree (zoals reizigersdiarree) zijn goed te behandelen met diarreeremmers op basis van bijvoorbeeld loperamide en simeticon. De loperamide vertraagt de spijsvertering waardoor de aandrang zal afnemen en de simeticon breekt gasbellen die krampen en winderigheid veroorzaken af. Meer weten over buikgriep? Lees meer.

Meer interessante artikelen