Honing werkt dat verzachtend op je keel?

overzicht

Nog niemand vindt 1 persoon vindt 13 personen vinden Bedankt! dit onderwerp waardevol. Geef jouw beoordeling!

Honing, een écht natuurlijk product dat wordt gemaakt door bijen. Al duizenden jaren wordt het overal ter wereld gebruikt. Maar heeft honing ook echt een helende werking?

Waarom honing bij keelpijn?

Zoals vele weten wordt het goudgele product gemaakt door bijen, de nectar wordt uit de bloemen gehaald en verder verwerkt tot honing. Verschillende bloemen betekend verschillende nectar en dus verschillende soorten. Deze soorten worden voor allerlei doeleinde gebruikt. Zo is er Manukahoning waarvan wordt gezegd dat het een heilzame werking heeft en is er acaciahoning die vaak gebruikt wordt op brood of in de yoghurt.

Is honing goed voor je?

Als iets zoet is denken mensen vaak dat het ook ongezond is. Honing is van nature zoet door de suikers die erin zitten, maar naast de suikers zitten er ook veel vitaminen en mineralen in. Tevens heeft het volgens vele een verzachtende werking op de keel. Het is niet voor niets dat veel zangers en andere stemgebruikers veel thee met honing drinken. Er wordt zelfs gesuggereerd dat het antibacterieel zou werken en het de slijmvliezen in de keel zou doen slinken waardoor het slikken makkelijker gaat en de pijn afneemt. Echter hebben wij hiervan geen wetenschappelijk bewijs kunnen vinden.

Hoe lang blijft honing houdbaar?

Het is een bijzonder product omdat het zo goed als niet kan bederven. Er zijn archeologen geweest die in oude Egyptische graftombes 2000 jaar oude honing hebben gevonden die nog steeds goed is. Experts zeggen dat dit komt door de hoge concentratie suiker en weinig vocht waardoor schimmels hier niet kunnen overleven. Dit verklaart wellicht ook de helende werking.

Kun je ook andere producten gebruiken bij keelpijn?

Naast honing bestaan er ook andere producten om van je keelpijn af te komen. Voor sommige mensen helpt het om te stomen bij verkoudheid en andere zweren bijvoorbeeld bij de witte zuigtabletten van Trachitol. Lees hier de tips van onze gebruikers bij keelpijn.

Heb jij iets aan deze blog en helpt het jou om van je keelpijn af te komen? Laat het ons weten door het artikel te beoordelen. Dit kan bovenaan deze pagina door de sterren aan te klikken.

Meer interessante artikelen