Vakantietips voor de familie

overzicht

Nog niemand vindt 1 persoon vindt 2 personen vinden Bedankt! dit onderwerp waardevol. Geef jouw beoordeling!

Een goede voorbereiding helpt jou en je gezin om de vakantie zo onbezorgd mogelijk te laten verlopen. Wij hebben een aantal vakantietips op een rij gezet waar je écht iets aan hebt en zodat je niets meer vergeet mee te nemen!

Vakantietips voor onderweg

Na maanden voorpret komt de vakantie dan eindelijk in zicht. Heerlijk weg met het gezin, nieuwe dingen ontdekken of juist lekker rustig aan doen. De vakantie is eigenlijk voor iedereen een fijne tijd. Maar wist je dat maar liefst 43%* van de mensen gestrest op vakantie gaat? Hoe zorg je er nu voor dat de vakantie zo relaxed mogelijk verloopt?

Genieten van favoriete films, series en muziek zonder extra kosten

Wil je tijdens je reis blijven genieten van je favoriete films, series en muziek via Netflix en Spotify? Vooraf downloaden kan helpen om je dataverbruik onder controle te houden. Dit kan eenvoudig via de Netflix-app of check de instructies op de site van Spotify.

Droge lucht (airco) tijdens vakantie is vaak niet te vermijden, keelpijn wel

Wanneer je lang onderweg bent met auto, bus of vliegtuig word je blootgesteld aan droge (en niet altijd frisse) lucht. Keelpijn kan dan makkelijk de kop op steken. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten zo aan het begin van je vakantie. Stop daarom altijd een doosje Trachitol in je tas of handbagage en geef keelpijn geen kans.

Zet geluid even helemaal uit en ontspan

Wil jij even geen last hebben van je reisgenoten of andere omgevingsgeluiden? Een Noise-cancelling koptelefoon biedt uitkomst tegen geluidsoverlast! Zet hem op, met of zonder muziek, en alle omgevingsgeluiden worden weg gefilterd. Nu kun je rustig je ogen sluiten en een dutje doen.

 

Op je vakantieadres

Nooit meer onzeker over een goede zonbescherming

Van je vrije dagen wil je optimaal genieten en het liefst ook van iedere zonnestraal.
Hoe weet je nu precies of je kind goed is ingesmeerd? Er zijn speciale UV-polsbandjes verkrijgbaar met UV-indicator die verkleuren aan de hand van de hoeveelheid UV-kracht. Zo weet je precies wanneer het tijd is om de zonnebrandcrème tevoorschijn te halen.

Help! Mijn kind is zoek en nu?

De grootste angst van iedere ouder;  in een drukke en onbekende omgeving je kind uit het oog verliezen. Ouders in paniek, kind in paniek. Help! Vaak vind je elkaar wel weer terug, maar die minuten lijken wel uren te duren en dan hebben wij het nog niets eens over de scenario’s die door je hoofd spoken… Voorkom deze paniek door een GPS tracker te gebruiken. Tegenwoordig zijn deze voor redelijke prijzen (online) makkelijk te koop in de vorm van een armbandje of horloge. Heeft je kind een eigen mobiel, installeer dan een speciale app. Met een app op je eigen telefoon weet je dan precies waar je kind zich bevindt.

Diarree weg ermee

Wist je dat reizigersdiarree een van de meest voorkomende aandoeningen is tijdens vakanties? Maar liefst 4 miljoen Nederlanders2 krijgen hiermee te maken. Ook blijkt dat 75% van de mensen diarreeklachten heeft die gepaard gaan met krampen en/of winderigheid. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af. Het is goed te behandelen met diarreeremmers op basis van bijvoorbeeld Loperamide en Simeticon. De Loperamide vertraagd de spijsvertering waardoor de aandrang zal afnemen en de Simeticon breekt de gasbellen die krampen en winderigheid veroorzaken af.

Bewaar en deel je foto’s automatisch

Tijdens je vakantie maak je vaak de mooiste foto’s en leg je je mooiste herinneringen voor eeuwig vast. Tot je je telefoon verliest of een spontane duik in water neemt. Die telefoon is wel vervangbaar, maar je foto’s daarentegen. Met een dropbox account worden je foto’s direct in de cloud opgeslagen en zijn ze ook nog eens makkelijk te delen met het thuisfront. Zo kunnen opa’s en oma’s makkelijk meekijken met jullie vakantie.

Meer interessante artikelen