Milkshake tijdens keelklachten zonder melk | recepten

overzicht

Nog niemand vindt 1 persoon vindt 0 personen vinden Bedankt! dit onderwerp waardevol. Geef jouw beoordeling!

Een milkshake is een koude drank die wordt gemaakt met (room)ijs en vruchten, hier kan ook siroop en/of melk aan worden toegevoegd. Laat nu juist melk niet 'goed' zijn voor je keelklachten. Zuivel zorgt er namelijk voor dat het slijm wordt verdikt en dit het slikken moeilijker maakt. Zure zuivel zoals kwark, karnemelk & yoghurt blijken dit effecten overigens niet te hebben.

Milkshake maken

Wanneer je op een openbare plaats komt waar ze milkshakes verkopen denk je vast snel dat je dit zelf niet kunt door de grote van de machines die gebruikt worden. Echter is het erg eenvoudig om een milkshake te maken met behulp van de keukenmachine. De keuze van de ingrediënten is lastiger dan het maken zelf. Daarom hebben wij voor jou die keuze hieronder gemaakt. Variëren kan eindeloos!

Recept Aardbei-banaan milkshake

  • 4 Bolletjes vanille-ijs
  • 1 Banaan
  • 6 aardbeien
  • 50 ml 7-up

Materiaal
Blender of keukenmachine

Bereiding van de milkshake

Was de aarbeiden en maak deze schoon. Schil de banaan en snijdt hem in stukjes. Doe het fruit in de blender. Voeg de 7-up en het ijs toe. Mix met de blender de ingrediënten tot een egale massa. Verdeel de smoothie in 2 mooie glazen en serveer het met een dik rietje.

Meer interessante artikelen