Kippensoep bij keelpijn | recepten
Geen beter middel dan kippensoep tijdens keelpijn, dit wordt al eeuwen beweerd. Volgens traditioneel oud Joods recept heeft kippenbouillon een helende werking. Natuurlijk kun je wanneer je erg ziek bent een blik soep aanschaffen maar voor wie meer tijd heeft en zin in echt iets lekkers, hieronder een recept om zelf bouillon te maken.
Het recept
Ingrediënten
- 2 KG rauwe kipkarkassen
- 4 stengels bleekselderij
- 2 preien
- 2 laurierblaadjes
- 6 knoflook tenen
- 4 takjes Tijm
- 4 takjes Peterselie
- 5 Peperkorrels
Bereiding kippensoep (bouillon)
Zet een pan op het vuur en bak de ongesneden en ongepelde ingredienten kort. Doe hier 5L water bij en breng aan de kook. Laat het op zacht vuur ong. 3 uur op laag vuur trekken.
Haal hierna alles door een zeef en laat het geheel afkoelen. En je hebt een heerlijke verse bouillon. Je kunt de kippensoep aanvullen met verse groenten en nog laten trekken totdat de groentes lekker zacht zijn.
Tip: Gebruik vleugels en poten, karkassen zijn ook goed te gebruiken en deze zijn erg goedkoop bij de slager of poelier.