IJs helpt bij keelpijn: maak een ijstaart!

overzicht

Nog niemand vindt 1 persoon vindt 2 personen vinden Bedankt! dit onderwerp waardevol. Geef jouw beoordeling!

IJs ‘verdooft’ en verzacht je keelpijn. Je kunt gewone ijsblokjes uit je vriezer gebruiken om op te zuigen of eet een waterijsje. Er zijn allerlei soorten ijsvormpjes te koop om zelf ijsjes te maken – een plastic beker met een lepeltje erin, werkt ook. Handig, simpel en lekker: maak gezonde ijsjes van vers vruchtensap. Je kunt ook siroop of yoghurt gebruiken, maar van melkproducten krijgen sommige mensen meer last van slijmvorming.  

Heb je zin om te experimenteren, maak dan een lekkere ijstaart. Je kunt zelfgemaakt roomijs gebruiken maar je kunt ook kant-en-klaar roomijs gebruiken. Hier volgt een recept voor een eenvoudige, lekkere, keelpijn stillende en troostende ijstaart:

Ingrediënten keelpijn ijstaart

  • 1 roombotercake (zelf gemaakt of gekocht)
  • 2 liter roomijs (zelf gemaakt of gekocht – smaakjes naar wens)
  • 3 eiwitten
  • 45 gram suiker
  • huishoudfolie
  • cakevorm, glazen kom of springvorm

Bedek de vorm of kom met huishoudfolie. Snijd de cake in 0,5 cm dikke plakken. Bekleed de wanden en bodem van de cakevorm/kom met de cakeplakken. Laat het ijs wat zachter worden en schep dit vervolgens over in de cakevorm. Heb je meerdere smaken ijs, wissel deze dan creatief af. Zorg dat alle plakken cake goed bedekt zijn, druk het geheel een beetje aan met een spatel. Eindig met een laagje cakeplakken bovenop. Zet de cakevorm/kom gedurende een uur in de vriezer. Klop vervolgens de eiwitten stijf met de suiker. Keer de ijstaart als deze goed bevroren is om op een groot bord – de folie kan helpen om de taart los te krijgen. Bestrijk vervolgens de bovenkant en de randen van de ijstaart met het eiwit schuim. Zet het geheel even 1 minuut in de oven (grill stand, 250°C) of geef het schuim met een brander een mooi bruin kleurtje.

Voilà, hier is je ‘keelpijn ijstaart’!

Meer interessante artikelen