7 tips voor het festivalseizoen!

overzicht

Nog niemand vindt 1 persoon vindt 2 personen vinden Bedankt! dit onderwerp waardevol. Geef jouw beoordeling!

Inwoners van Nederland houden van festivals; jaarlijks bezoeken 18,5 miljoen mensen een festival waarvan de meesten plaatsvinden in Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland.

Festivaltips van Trachitol

Om optimaal te kunnen genieten van het festivalseizoen hebben wij handige festivaltips voor je verzameld zo dat je niets vergeet mee te nemen!

1. Oordoppen voorkomen blijvende schade

Wist je dat door harde muziek 20.000 festivalgangers jaarlijks blijvende gehoorschade oplopen? En dat dit aantal toeneemt? Schaf daarom op maat gemaakte oordoppen aan, daar heb je een leven lang plezier van!

2. Laat keelpijn je festival niet verpesten

Naast problemen met je gehoor, kunnen veel festivalgangers na een festival nauwelijks nog praten. Klachten die eerder onderdrukt werden door de adrenaline, zoals keelpijn en heesheid, kunnen na afloop de kop op steken. Stop daarom altijd een doosje Trachitol in je tas en geef keelpijn geen kans.

3. Diefstal komt vaker voor dan je denkt

Breng je waardevolle spullen mee naar een festival? Neem dan ook een slotje mee om  je tent af te sluiten. Het biedt geen garantie, maar je maakt het in ieder geval niet te makkelijk voor inbrekers. Zet bovendien nooit je tent bij een heuvel of in de buurt van toiletten om te voorkomen dat je nat wordt van de regen of gewekt wordt door de stank.

4. Waterflesdop

Iedere festivalbezoeker heeft het wel eens meegemaakt; je bestelt een flesje water en krijgt er geen dop bij, vreselijk irritant! Neem daarom een universele dop mee die past op iedere fles.

5. Diarreeremmer

Op festivals wordt vaak ongezond gegeten en gedronken. Hierdoor kampen veel bezoekers met buikklachten. Het laatste wat je wil is uren doorbrengen in de buurt van de toiletten. Om diarree tegen te gaan kun je een product meenemen met loperamide en semeticon. Loperamide stopt acute diarree en semeticon helpt bij winderigheid en buikkrampen.

6. Altijd bereikbaar met een powerbank

Door de grote drukte op een festivalterrein kun je jouw vrienden kwijt raken. Op deze momenten wil je graag een mobiele telefoon gebruiken. Breng daarom een powerbank mee zodat je altijd bereikbaar bent.

7. Voorkom een zonnesteek

Mooi en zonnig weer wordt door veel festivalbezoekers met gejuich ontvangen, toch moet je erg oppassen dat je geen zonnesteek oploopt. Je lichaamstemperatuur kan met tropische temperaturen oplopen tot 42 graden Celsius. Hierdoor is het cruciaal om voldoende water te drinken, jezelf in te smeren met zonnebrandcrème en zo nu en dan de schaduw op te zoeken. Let op met alcohol! Alcohol droogt je lichaam verder uit waardoor de kans op een zonnesteek toeneemt.

Meer interessante artikelen